„ХОББ – в търсене на идентичност”

„ХОББ – в търсене на идентичност”

По официални данни на българските пулмолози, в България от ХОББ боледуват не по-малко от 400 000 души, болшинството от тях без да знаят това. Представеното ръководство за ХОББ е преработено и допълнено издание на публикуваното през 2004 г. първо издание с название – „ХОББ – ако има такава болест”. Риторичното заглавие не беше случайно и съдържаше въпроса за идентификацията на тази болест, която все още търси своя завършен образ. Новото издание на ръководството е предназначено както за специализираната публика, така и за общата медицинска практика, проявяваща интерес към диагнозата и терапията на ХОББ.

 

Информацията е поднесена в разбираем и практичен вид, без претенциите за изчерпателност и със скромната цел да направи достъпни на по-широк кръг медици концепциите и проблемите на ХОББ. Монографията е още едно писмено свидетелство за най-съществените достижения на световната медицинска наука и практика по проблемите на ХОББ до настоящия момент.

 

Издаването на този труд не би било възможно без подкрепата и професионализма на мои приятели, колеги и съмишленици, които със своя съществен авторски принос направиха тази нова редакция действителност.

 

На всички колеги и читатели, които биха направили следващото издание на тази книга по-добро, ще бъда искрено благодарен.

 

Коста Костов


 

2 коментара към “„ХОББ – в търсене на идентичност””

Отговори
  1. Димитър Димитров казва:

    Твърде необходимо четиво, най-вече за по-възрастни пулмолози, които не ползват чужди езици и не могат да следят най-новите постижения в тази област.

  2. b_krusheva_md казва:

    Как може да се закупи книгата Ви, доц. Костов? И откъде?

Вашият коментар