Приложение на Arcol® (сребърна вода) при респираторни заболявания

Брой № 4(8) / декември 2009, Медицина на съня

Във време на бум на респираторни заболявания настрана от вниманието на медицинската общност остава едно от най-старите средства в историята на света за борба с тях – среброто. Има над 27 института по света, изследващи влиянието на среброто върху човешкия организъм, и всяка година се докладва за положителното му въздействие при над 80 заболявания.

 

Среброто има някои безспорни предимства пред химическите лекарства:

Няма токсична доза.

Активира тъканното дишане до 200%.

Активира  имунната система на 100%.

Бактериите не развиват резистентност към него.

Блокира размножителната способност на вирусите – те не могат да се репликират, инфектирайки други клетки.

Универсален антидот – неутрализира токсините, отделени от жизнената дейност на бактериите, и облекчава протичането на болестта.

Като макроелемент (с установена дневна нужда от 0,1/mg), прониква във всички органи и унищожава разви­лите се там болестотворни организми, включително и в черния дроб (хепатит), който иначе разгражда химическите препарати.

Среброто има и още едно предимство – няма болестотворен организъм, който да издържи повече от 2 часа контакт с него.

Респираторните заболявания особено бързо се повлияват от Аркола, защото при тях е възможно директно въздействие. Какво е необходимо за това?

Дезинфекция на системата УНГ, чрез промивки на синусите, носоглътката и устната кухина с Аркол.

Дезинфекция на горните дихателни пътища – с Аркол-спрей се впръсква в гърлото и мъглата се вдишва.

Накапванията в носа, гаргара, вдишвания се правят 3-4 пъти на ден, като последното е преди лягане. Резултатите от тези манипулации са: болките в гърлото изчезват за 1 ден, както и афтите, кашлицата и хремата -1-2 дни, облекчава се дишането – носът се отпушва за 2-3 часа.

Важно е да се знае, чe среброто усилва действието на билковите форми от 3 до 5 пъти, а на химическите – от 7 до 10 пъти.

Аркол се приема 15-20 минути преди прием на други лечебни средства.

Съществува правопропорционална зависимост между степента на инфек­тиране, концентрацията на среброто и времето на експозиция – колкото по-голяма е концентрацията на Ag и времето на експозиция, толкова по-бърза е дезинфекцията на организма.

Най-чувствителни към среброто са  неспоровите  грамположителни и грамотрицателни бактерии. Към тях спадат: менингококи, пневмококи, стафилококи, салмонела, холерни вибриони, дезинтерия, протеи, пигментни бактерии, хепатитни, грипни и др. вируси, холикобактер, ешерихия коли и др., които загиват или  блокират размножителната си способност за минути при директен контакт  със сребърната вода Аркол.

Други приложения на Аркол – диабетни рани, рани от изгаряния, трудно зарастващи следоперативни рани, охлузни рани. Има кръвоспиращ ефект.

Сребърната вода Аркол  е химически чист продукт, съдържа вода и сребро, не съдържа химически съединения и може  широко да се прилага за подобряване здравето на хората, особено при епидемии.

Разпространява се чрез аптечната мрежа и магазините за здравословни храни като дезинфектант в рзфасовки от 0,1 л; 0,5 л; 0,1 л спрей, в концентрации 10mg/l и 30mg/l Ag+.

www.arcol.hit.bg


 

Вашият коментар