АстраЗенека придобива респираторното портфолио на Алмирал

Споразумението ще засили позициите на АстраЗенека в областта на пулмологията чрез нови продукти и инхалаторни устройства  за пациенти с астма и ХОББ

 

АстраЗенека анонсира споразумение за продобиването на респираторното портфолио на Алмирал за сумата от 2,1 млрд. щатски долара.

След приключването на сделката АстраЗенека ще притежава правата за развитието и комерсиализацията на  респираторните продукти на Алмирал, включително приходите от сключените вече външни партньорства, както и изследователските проучвания. Съгласно споразумението Sofotec, дъщерна компания на Алмирал, фокусирана върху развитието  на иновативни патентовани устройства, също ще бъде придобита от АстраЗенека.

Обогатеното с нови респираторни продукти и  устройства от Алмирал портфолио ще утвърди позициите на АстраЗенека в областта на пулмологията, където компанията има водещи монокомпонентни и комбинирани инхалаторни  продукти за лечение на хронична обструктивна белодробно болест и астма, както и от молекули във фаза на клинично изпитване.

Паскал Сорио, Главен изпълнителен директор на АстраЗенека коментира: “Споразумението с Алмирал носи стратегически и дългосрочни ползи за силното респираторно портфолио на АстраЗенека – един от основните приоритети на компанията. Хроничните респираторни заболявания засягат стотици милиони хора по света. Чрез комбинация от иновативните портфолиа на двете компании и разгръщането на научния потенциал и възможности на АстраЗенека ще увеличим възможността за покриване на целия спектър на грижа за пациентите с астма и ХОББ.”

 

Хорхе Гайардо, Президент на Алмирал сподели: “Това важно споразумение ни позволява по-добре да разгърнем и развием експертизата ни в пулмологията съвместно с АстраЗенека, утвърден партньор в тази терапевтична област. Научноизследователската дейност остава ключова за растежа на дейността на Алмирал с надеждата, че ще се превърне в един от основните ни двигатели на разтеж.”

Споразумението още веднъж утвърждава целта за постоянно подобряване на дейността на АстраЗенека. Сътрудничеството с други фармацевтични и биотехнологични компании помага на компанията да предлага все по-иновативни продукти и да разшири дейността си, така че в крайна сметка да разкрива и нови работни места.

Реализирането на сделката между АстраЗенека и Алмирал е обект на регулаторни и правни одобрения. Двете компании очакват тя да бъде финализирана в края на 2014 г.

30 юли 2014 г.


 

Вашият коментар