10 години Inspiro

Брой № 5 (48) / декември 2018, Тежка еозинофилна астма

Откъс от обръщението  на проф. Стефан Костянев  на юбилейната есенна среща

 

 

Уважаеми колеги и гости, добре дошли в Пловдив!

 

Пловдив има такава история, за която 99.9% от градовете по света могат само да мечтаят. Той е не само най-старият, но и най-живият, най-аристократичният, най-бохемският град в България. Затова е избран за културна столица на Европа през 2019 година.

 

InSpiro не е обикновено медицинско списание, а жалон между научните списания в България, защото изпълнява три функции едновременно: да информира, да озарява и да вдъхновява.

 

Мултиомикс ерата се нуждае от мултифункционални списания!

 

Tрябва да признаем на професор Коста Костов (Коро) фантастичната му работа по това списание. Не подлежи на съмнение, че списанието е изцяло негова рожба. Писателският егоцентризъм е една от най-креативните и завладяващи страсти.

 

Без сълзи у писателя, няма  сълзи и у читателя.”- казва Роберт Фрост.

 

Мога да направя тази преценка от позицията си на главен редактор на списание Фолия Медика, медицинското списание с най-висок ранг в България, което тази година чества 60 години от създаването си.

 

Знам колко трудно е да обясняваш на някого нещо, което ти самият не разбираш.

 

От гледна точка на нумерологията в числото 10 вътрешните противоречия на девятката излизат на преден план, но числото 10 означава и завършено самоосъзнаване. С други думи десетият рожден ден на InSpiro заслужава да се отпразнува с мозъчни и котейлни атаки!

 

Пожелавам на участниците в това научно и културно събитие ползотворна работа, стимулиращи контакти и да се възползвате от възможностите, които Пловдив предлага.

 

Честит 10-ти рожден ден на InSpiro и искрени поздравления, Коро! 

 

„И пак да се срещнем след 10 години!”

 

Член кор. проф. Стефан Костянев, дмн

Ректор на Медицински Университет – Пловдив.


 

Вашият коментар